Uudenvuoden aatoksi saimme mukavasti pakkasta ja koirat saivat olla aamusta paljon pihassa, kun maa oli jäässä. Se meidän piha olikin jo taas melkoista mutavelliä! Lähdimme sitten hieman ennen neljää vuoden viimeiselle lenkille, joka oli tarkoitus tehdä hieman pitempi kuin yleensä, mutta toisin taas kävi. Suunnilleen puolessa välissä lenkkiä erään rivitalon pihasta joku neropatti sitten päätti jo aloittaa rakettejen ampumisen. Ampui sitten vielä niin, että tuli suoraan meidän yläpuolellemma ja erittäin matalalle! Oli vieläpä oikein sellainen jysky pommi, että itsekkin hyppäsi ainakin metrin ilmaan! Sieltä niitä sitten tulikin sarjassa jokunen perään ja voi vaan arvata miten paniikissa koirat olivat.... Jouduttiin sitten lyhentämään lenkkiä ja kipaisemaan suorintareittiä kotiakohti. Nitro ja Tekla onneksi rauhoittuivat melkopian jo lenkillä, mutta Leevi ja Hippu vetivät kotiakohti niinpaljon kun ikinä vaan jaksoivat!

Onneksi tuo nyt kaikki koirat eivät ruvenneet pelkäämään raketteja niinkun vähän pelkäsimme. Hippu pelkäsi myös hieman ja pysyi turvallisesti alakerran pienessä vessassa pöntön ja seinän vieressä, jossa on sellainen Hipunmentävä pieni rako. Siellä Hippu muutenkin usein nukkuu. Leevi taas oli AI-VAN paniikissa! Kuolasi, läähätti ja tutisi kamalasti. Eikä se ei oikein tiennyt missä olis ollut, kun missään ei ollut hyvä! Syliin se tuppas, muttakun ei siinäkään ollut hyvä ja se jostainsyystä rupee kiipeämään aina vaan korkeammalle. Olkapäillä tai melkeinpä vois sanoa että päänpäällä roikkuva ja tutiseva 16kg koira on aika mukava. Tälläkertaa Leevillä oli myös kamala hätä pihalle, se raapi jokaoven takana minkä kautta vaan ulos olis päässyt. Se oli vielä semmosta ihan kunnon kaivamisraapimista. Rappusia pitemmälle se ei kuitenkaan tullut, kun sitä olisi pihalla pissalla käytetty.

Kissat oli myös aika kauhuissaan. Tai no Karvinen ei paljon hetkahtanut, mutta Pikku ja Mimmi oli myös ihan kauhuissansa ja yrittivät piiloja löytää. Onneksi nekin olivat kaikki älynneet tulla kotiin ennen kun pommitus alkoi.

Tekla ja Nitro otti uudenvuoden aika rauhallisesti, mutta kyllä nekin sitten sätkyn saivat, kun kello tuli 12 ja jokapuolella rupes ryskyyn ja paukkuun! Täällä meilläpäin on vaan hyvä, että kun vuosi vaihtuu niin siihen se ammuskelu sitten pian loppuukin. Tälläkin kertaa kello oli jotain 00:40 kun oli jo aivan hiljaista ja kävinkin Nitron ja Teklan pissattamassa pihassa. Nitro tulikin reippaasti minun mukanani pihalle, mutta Tekla ei meinannut uskaltaa. Lopulta sekin tuli ja sai pissansa tehtyä ja eikös sitten tullutkin taas joku iso kajaus ja sillon molempia kyllä vietiin ja kovaa. Juoksivat sisälle ja suoraapäätä yläkertaan asti.

Saa nyt illalla sitten nähdä mitenkä meidän sen kohdan ohitus sujuu, missä niitä pommeja sillon päivällä pamahti. Kevelimme nimittäin lenkin hetkisitten hieman sieltäpäin, missä se sattui ja Nitro niinkin kaukana siitä paikasta rupesi jo pelokkaannäköisenä pälyilemään kohti taivasta, että koska jysähtää.

Olis todella mukavaa, kun ihmiset noudattaisivat sitä kellonaikaa minävälillä niitä raketteja saa ampua. Paukkuarkojen koirien omistajien olisi niinpaljon helpompaa suunnitella se päivä, että koska käyttää koiransa viimeisen kerran vielä asioillaan pihalla...
Mutta jokatapauksessa: Hyvää uutta vuotta 2008 kaikille!