Tuossa ennen pääsiäistä Leevi oli siellä ryhmänäyttelyssä Marttilassa. Siellä ei ollut, kun 2 lagottoherraa leevin lisäksi. Narttu ei ilmaantunut paikalle. Toinen uroksista oli juniori luokassa ja toinen kisasi Leeviä vastaan nuorten luokassa. Leevi juoksi jotenkin vähän laiskan puoleisesti ja sain tukea sitä aikalailla, kun tuomari tutki sitä. Erittäin hyvän saimme arvosteluksi. Olimme kuitenkin paras lagotto sille päivälle, kun juniori sai T(=tyydyttävän) ja toinen nuorten luokan uros sai H(=hyvän). Olimme siis luokkovoittajia, mutta matka ei sitten siitä enää jatkunut mihinkään. Siellä oli muuten aivan ihania portugeeseja <3

Nitro kävi lauvantaina kankaanpäässä ensimmäisessä trimmauksessaan. Pitkä automatka sujui hienosti nukkuen, mitä nyt loppumatkasta vähän herättiin ja katseltiin että mihin ihmeeseen sitä nyt ollaan oikein menossa kun matka vaan kestää ja kestää. Rupesi vielä kuitenkin nukkumaan. Perillä meitä sitten odottelikin jo reipas veljeskolmikko. Kovasti olivat kasvaneet nekin ja kivaa oli niitäkin nähdä pitkästä aikaaa. Nitro antoi trimmata takapään ihan suhteellisen nätisti, mutta kuono oli todella arka paikka! Siihen ei olisi sitten millään saanut tulla koneen kanssa pöristelemään. Nätiksi tuo kuonokin kumminkin loppujenlopuksi saatiin. Lopuksi päästiinkin sitten vielä painimaan veljien kanssa. Naapurin koiraakin siinä sitten kävi herra pikaisesti moikkaamassa. Ajomatka kotiin menikin sitten sikeitä vedellessä. Iitu ja Leevi sitten kotona katseli ja tutki ihmeissään, että mitä tolle ny on tapahtunu? tai sitten ne vaan tutki niitä vieraita hajuja Nitrosta.

Sunnuntaina lähdettiinkin ajelemaan Eräjärvelle Nitron ja Leevin kanssa. Iitu jäi pitämään kissojen kanssa taloa pystyssä. Iitu kun on vähän semmonen räksytin vieraille ihmisille ja mökillä oli äidin veli perheineen ja mummu ja pappa. Aika moni heistä pelkää tai on hieman arkoja koirien suhteen ja pelästyykin jo jos koira rupee leikilläänkin haukkumaan. Nitro ja Leevi käyttäytyikin hienosti. Leevi ei haukkunut edes niin paljoa kuin se normaalisti on heitä haukkunut. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja oltiin paljon pihalla. Nitrokin jo simahti sinne lämpimille puulaatoille nukkumaan auringonpaisteeseen. Loppuajan se nukkuikin sitten keittiönpöydän alla, eikä olisi millään jaksanu herätä kotimatkalle! Kotona odottelikin sitten hyvin levännyt ja energinen Iitu!

Tänään rupeaa olemaan kaikki kolme aivan naatteja. Aaumulla Nitro ja Iitu otti makuupainin, kun ei jaksanu enää seistä ja vääntää. Molemmat siis makas pitkällään ja murisi ja mörisi ja kolisteli hampaitaan yhteen. Leevikin varmaan miettii että onhan tuosta Nitrostakin jotain hyötyä, kun ennen Nitroa Iitu oli aina Leevin kimpussa, kun toinen olisi tahtonut nukkua. Nyt Leevi saa lapäillä aika rauhassa. Nyt tosin Nitro näytti Iitulle kuinka ihanaa se on, kun toinen tahtoisi nukkua ja joku tuikkii, tökkii ja pureskelee ympärillä!