Ihanaa kevät sieltä tuntuu jo kovasti yrittävän tulla. Aurinko lämmittää ihanasti ja lumi sulaa. Täällä ei ole lunta enää juuri ollenkaan, mutta kuraa senkin edestä! Koiraperheen unelma-aikaa! Meillä on pihakin sotkettu niin kuravelliksi, että ei tarvitse koirien ku pihassa asioillaan käydä niin meillä on melkeimpä yhtä kuraista sisällä. Leevi on kaikkein pahin kurankerääjä tai Leevistä ainakin kuraisuus paljastuu parhaiten! Nitro kävelee jotenkin niin hassusti, että hiekkaa saa huuhtoa aina nivusista asti...

Eillen kävi yksi hieman nolompi juttu. Olin koirien kanssa pihassa ja huomasin, että naapuri kävelee meidän ohitse menevää tietä, joten kutsuin Hipun luokseni. Hippu kun on kova pomppimaan tuosta aidasta yli eikä kuule sitten enään mitään. Eihän tuo aita ole kyllä edes korkea vain 60cm, mutta ennen se on aina riittänyt rajamerkiksi. Olin siis siinä oletuksessa, että Leevi tottelisi ja pysyisi pihassa. Nitrohan ei ole tuosta aidasta mennyt vielä kertaakaan yli vaikka muut on monesti. Mutta ei. Leevi ponkas portin kohdalta yli niin että portti aukesi ja Nitrokin pääsi mukaan. Onneksi Hippu sentään oli minulla narussa kiinni. Leevi ja Nitro sitten menivät ja hyppelivät naapurin vaatteet aivan kuraiseksi! Anteeksi pyydellen menin pyydystämään koirat kiinni... Naapuri sanoi ettei se haittaa mitään, että kyllä ne puhtaaks lähtee, mutta illalla vielä välitimme pesupulveripaketin ja kortin heille. Aitaan on kyllä suunniteltu korotusta, kunhan tuo maa vielä sulaa ja saadaan pitemmät tolpat lyötyä.

Nyt kun tiet ovat sulaneet olen muutaman kerran treenannut Nitroa ja Leeviä pyörän viereen. Harjoittelin ensin Nitron kanssa ja tarkoituksena oli ensin vain taluttaa pyörää. Se kuitenkin oli aivan liian helppoa ja tylsää, joten hyppäsin suoraan pyörän selkään ja lähdin polkemaan. Nitro kulki vierellä kuin vanhatekijä! En toki pyöräillyt mitenkään pitkää pätkää, mutta eipä sillä pätkällä juuri ongelmia ollut. Muutaman kerran meinasi tulla pyörän eteen ja muutaman kerran meinasi pysähtyä nuuskimaan ja kerran pysähtyikin, jolloin jouduin päästämään hihnan pitkäksi ja sitten olikin ongelma miten sen kerin takaisin. Seuraavana päivänä harjoittelinkin sitten lyhemmällä toko-hihnalla. Leevin kanssa alku oli hieman hankalaa. Leevi veti vallan mahdottomasti kokoajan, joten en uskaltanut nousta kokonaan satulaan vaan potkuttelin kuin potkulaudalla vauhtia. Ensimmäisen kierroksen loppupuolella Leevi vasta rupesi ymmärtämään jutun juonen ja kulki hyvin hihna löysällä. Päätinkin sitten mennä sen pienen lenkin uudelleen ja silloin Leevi meni jo hyvin hihna löysällä, mutta Leevillä tuppaa olemaan nuo hajut ylivoimaisen tärkeitä. Leevi tuppaa vähän yrittämään pysähtyä. Leevin ongelma on myös vastaan tulevat ihmiset, jotka pitää haukkua ja kaikkein pahimpana moottoripyörät/mopot, joiden kimppuun tämä jätkä yrittää haukkuen käydä.

Sunnuntaina oltiin mätsärissä harjoittelemassa Tampereen koitosta varten. Nitrolla on näyttelykehissä liikkeet ongelmana. Ravaa kyllä, mutta niin kovin hiljaa, enkä millään ilveellä saa sitä koventamaan vauhtia. Yritin tuolla mätsärissä sitten houkutella ja innostaa lelun avulla, mutta lelu taisi olla liian yksitoikkoinen, kun mielenkiinto siihen loppui sitten lopulta kesken. Meinaan nyt kokeilla tampereella sitten innostaa Nitron jollakin lelulla ennen kehää innokkaaksi ja katsotaan miten sitten käy... Vinkulelu on Nitrolle kova sana. Leevillä ja Hipulla meni ihan hyvin kummallakin kehässä. Sijoituksia ei kyllä tullut tälläkertaa.